Ana içeriğe atla

HASAR DANIŞMANLIK FİRMASI DOLANDIRICILIĞINA KARŞI YAPILACAKLAR

Öncelikle hasar danışmanlık firmaları olarak isimlendirilen firmalar aracınızla kaza yaptığınızda sizlerin bilgilerini nasıl olduğunu anlayamadığımız şekilde ele geçirmekte ve sizleri arayarak aracınızdaki değer kaybı bedellerini avukatları aracılığıyla tahsil etmek için vekaletname vermenizi istemektedirler.

Bu firmaların değer kaybı bedellerini tahsil etme hususunda yetkileri bulunmamakta olup bünyelerinde istihdam ettikleri avukatlara vekaletname çıkartmanızı sağlamaktadırlar. Vekaletnameyi süresiz çıkartmanız halinde firma sizlerin tüm kazalarında haberiniz dahi olmadan aracınızın değer kaybı bedellerini sigorta firmalarından almakta ve sizlere haber dahi vermemektedir.

Hasar ve değer kaybı dosyalarını avukatlar dışında 3. kişilerin alması yasal olmayıp münhasıran Avukatların yapabilecekleri bu iş için arandığınızda değer kaybı firmalarına güvenmemeniz gerekmektedir. Bu firmaların arka planında kimlerin olduğu belirsizdir. İsim olarak kullanılan avukatların o firmada tam zamanlı çalışıp çalışmadığı, sizlerin dosyalarından haberdar olduğu dahi şüphelidir.

Verdiğiniz vekaletle belki de hiç istemediğiniz kişilere karşı davalar açılacağını, istemediğiniz davalarda taraf olacağınızı, paranızın paravan şirketlerin hesaplarında yasadışı işler için kullanılıp, nemalandırılıp sizlere gönderilip gönderilmeyeceğini dahi bilemezsiniz.

Tarafımıza değer kaybı dosyaları için avukatlık teklifiyle gelen firmaların hepsini geri çevirmekte, sadece avukatların yapabilecekleri bu işi aracı kurumların keyfi ve hukuk dışı yöntemlerine terk etmemekteyiz.

Şimdiye kadar kaza yapıp sigorta firmasından araç değer kaybı bedelinizi almanızla ilgili bilgi verdik. Peki hasar danışmanlık firması tarafından icra takibine maruz kalmanız veya aranıp başka bir aracın değer kaybı bedelinin tarafınızdan talep edilmesi durumunda ne yapmalısınız?

Öncelikle sizlere hasar danışmanlık firması tarafından ilamsız takip yapılması yasal değildir. Bu firmaların takip taleplerinde araç hasar bedeli, değer kaybı, ekspertiz ücreti dahi talep edilmektedir. Bu firmaların elinin altında araç bulunmamakta olup, talep ettikleri bedellerin çoğu zaman bir karşılığı dahi yoktur.

Firmaların korkutmalarına karşılık telefonla aramalarının hiçbir hükmü bulunmamakta olup, tarafınıza ödeme emrinin gelmesi gerekmektedir. Ödeme emri geldiğinde icra takibinin açıldığı icra dairesine ödeme emri tebliğ tarihinden itibaren (kapınıza kağıt yapıştırılıp tebligat muhtara bırakılırsa bu tarihten itibaren) icra takibine itiraz etmeniz ve takibi durdurmanız gerekmektedir.

Türkiye Barolar Birliği de hasar danışmanlık firmalarıyla mücadele etmekte olup, bu firmaların yasadışı faaliyetlerine karşı tüm vatandaşlar duyarlı olmalı, hiçbir aracı kullanmadan doğrudan bir avukat ile anlaşarak değer kaybı süreçlerini yönetmelidir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

SİTELERDE KAPALI OTOPARKLARDA LPG'Lİ ARAÇ YASAĞI KALKTI MI?

LPG'li araçların Site, apartman ve AVM otoparklarına girişi bilindiği üzere uzun yıllardır yasak. Bu tür yerlere araçların girişlerinin yasaklı olmasının sebebi olası bir yangın durumunda bu araçlardan kaynaklı büyük felaketlerin ortaya çıkmaması ve olası bir gaz kaçağının yangına sebep olmamasıdır. Bu yasağın kaldırılması için LPG satıcısı firmalar ile dernekler büyük girişimlerde bulunmuşlarsa da son dönemde yasakların kalması için tek gelişme AVM'ler yönünde olmuştur. Buna göre  BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK'te 60. maddede 04/11/2020 tarihinde değişiklik yapılmış ve AVM kapalı otoparklarında mevzuata uygun değişilerin yapılması halinde otoparkların yeterli önlemleri alan ve izin de alabilen AVM'lere girişlerine izin verilmiştir. Site ve apartmanlar yönünden LPG'li araçların kapalı otoparklara girmesine yönelik yasak 2024 yılının Mayıs ayı itibariyle devam etmektedir. BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA YÖNETMELİK 60. madde: (4) LPG veya sık...

Site ve Apartmanlarda Kimlik Bildirme Kanununa Göre Hareket Edilmesi

Sitelerde yaşanan en büyük sorunlardan bir tanesi, yönetimlerin dairelerde yaşayan kişilerin kimler olduklarının bilmemesi veya bilinen kişilerden farklı kişilerin ikamet ettiğinin anlaşılmasıdır. Bu durum sitelerin büyüklüğü ile doğru orantılı olarak beraberinde birçok sorunu da getirmektedir. Bunlardan birkaçı şöyledir; Sitede güvenlik açığının oluşması,  Diğer kat maliklerinin can ve mal güvenliğinin tehlikeye düşmesi, Sitenin prestij ve değerinin düşmesi, Terör olaylarına maruz kalınması, Hırsızlıkların artması, Aidatlarını ödemeyen site sakinlerinin kimliklerinin belirlenememesi ve yanlış kişilere icra takibi açılması vb.    Kimlik Bildirme Kanunu 11. maddesi gereği, kayıt dışılığın önlenebilmesi için en büyük görev site yöneticileri ve kapıcılara düşmektedir. Aynı şekilde kat malikleri de yöneticiye yardımcı olmak ve gereken bilgileri kanunen vermek zorundadırlar. Yöneticilerin ve sitede ikamet edenlerin şahsi sorumluluklarının doğmaması için kiml...

KEP ADRESLERİ VERİTABANI

ÜNİVERSİTELERİN KEP ADRESLERİ No Üniversite KEP Adresi 1 Abdullah Gül Üniversitesi agu@hs01.kep.tr 2 Acıbadem Mehmet Ali Aydınlar Üniversitesi acibademuniv@hs02.kep.tr 3 Adana Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi adanabtu@hs01.kep.tr 4 Adıyaman Üniversitesi adiyamanuniversite@hs01.kep.tr 5 Afyon Kocatepe Üniversitesi aku@hs01.kep.tr 6 Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi afsu@hs01.kep.tr 7 Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi agriibrahimcecenuniversitesi@hs01.kep.tr 8 Akdeniz Üniversitesi akdenizuniversitesi@hs01.kep.tr 9 Aksaray Üniversitesi aksarayuniversitesi@hs01.kep.tr 10 Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi alanyaa...