Ana içeriğe atla

Kat Malikleri Kurulu Toplantılarının Yapılma Zamanı



1-) OLAĞAN TOPLANTI

634 sayılı Kat Mülkiyeti Kanunu'nun 29. maddesinde Kat Malikleri Kurulu Toplantısının yapılma zamanı için öncelikle Yönetim Planına bakılacağı belirtilmiştir.

Yönetim Planında belirlenmiş bir toplantı zamanı varsa belirlenmiş aralıklarda ve belirtilen zamanlarda toplantılar yapılmalıdır; bu toplantılar olağan toplantı olacaktır. Her halde bu toplantılar yılda 1 kez yapılacaktır.

Yönetim Planında herhangi bir toplantı zamanı belirlenmemiş ise apartman ve toplu yapı olmayan taşınmazlarda toplantılar (en az) her sene 1 kez; ocak ayının içinde yapılacaktır. Kanunun mefhum-ı muhalifine göre ocak ayının içinde yapılmayan her toplantı (istisnalar hariç) Olağanüstü Kat Malikleri Kurulu toplantısı olacaktır.

Kanunun diğer ayrım noktası toplu yapıları ilgilendiren toplantılarda ortaya çıkmaktadır. Toplu yapılarda kurullar, en geç iki yılda bir defadan az olmamak üzere yönetim plânlarında gösterilen zamanlarda, böyle bir zaman gösterilmemişse, ikinci takvim yılının ocak ayı içinde toplanacaktır.

Yönetim Planında herhangi bir toplantı zamanı gösterilmemişse, toplantı önceki toplantının üzerinden geçecek ikinci yılın ocak ayı içinde toplanır. Kanunun mefhum-ı muhalifine göre ocak ayının içinde yapılmayan her toplantı (istisnalar hariç) Olağanüstü Kat Malikleri Kurulu toplantısı olacaktır.


2-)OLAĞANÜSTÜ TOPLANTI

Önemli bir sebebin çıkması halinde, yöneticinin veya denetçinin veya kat maliklerinden üçte birinin istemi üzerine ve toplantı için istenilen tarihten en az on beş gün önce bildirilmek şartıyla, kat malikleri kurulu her zaman toplanabilir. Bu sayede olağanüstü toplantı gerçekleştirilmiş olacaktır. Bu toplantı apartman ve toplu yapı olmayan tüm taşınmazlarda geçerli olacaktır.

Olağan ve Olağanüstü Kat Malikleri Kurulu Toplantısı prosedürleri ayrı bir yazıda incelenecektir.



AV. MUSTAFA ÖZMEN
0507 899 47 48
av.mustafaozmen@gmail.com