Ana içeriğe atla

SİTE VE APARTMAN TOPLANTILARI 2021 MART AYINA KADAR YASAKLANIYOR

Pandemi sebebiyle toplantılara ilişkin ülke genelindeki yasaklamalar daha önce yapılmış ve duyurulmuştu. Site ve apartmanlar en önemli yerleşim birimleri olmasına karşın bu tür yerlerle ilgili özel nitelikli kararlar ülke geneli için alınmamaktadır. Bu da site ve apartmanlarda yaşayanların site bahçesinin sokak kapsamında olmadığı görüşüyle birlikte yasakların çiğnenmesine yol açmaktadır.
Site ve apartman toplantıları da diğer yasaklar gibi belirsiz ve açıkta durmaktadır. 

27/11/2020 tarihli İçişleri Bakanlığı Genelgesi'ne göre;
  1. 17 Kasım 2020 tarihli ve 31307 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren 7256 sayılı Kanunla; derneklerin genel kurul toplantılarının ertelenmesine dair İçişleri Bakanı'na yetki veren 7244 sayılı kanunun 2/ç fıkrasına ekleme yapılarak erteleme yetkisinin üçer aylık sürelerle üç defaya kadar kullanılabileceği hükmü doğrultusunda derneklerin genel kurul toplantıları şubat ayı sonuna kadar ertelendi.
  2. Dernek genel kurullarının ertelenmesine ilişkin durum doğrultusunda; daha önceden 01.12.2020 tarihine kadar yapılmaması kararlaştırılan, sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve üst kuruluşları, birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek etkinliklerin (genel kurul toplantıları dahil) 01.03.2021 tarihine kadar ertelenmesi gerektiği değerlendirildi.


Site ve apartmanlarla ilgili bir düzenleme gelmemekle birlikte İlçe Hıfzıssıhha Meclisleri her bir ilçe için toplantı erteleme kararları almaktadır.
Bakırköy İlçe Hıfzıssıhha Meclisi Kararı



Başakşehir İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Kararı






Erteleme kararı vermemekle birlikte kaymakamlık yetkilileriyle görüştüğümüzde örneğin Tuzla'da ek bir karar alınmadığı ve İçişleri Bakanlığı'nın 27/11/2020 tarihli genelgesinin bağlayıcı olduğunu ve toplantıların Mart/2021'e kadar yasak olduğu bildirilmektedir. Bu da kalabalık toplantıların ihbarı halinde cezalarla karşılaşılabileceğini göstermektedir.